Qulek, IMO porsche powinno zamiast opcji tylnej wycieraczki dodawać duży młotek, żeby sobie taki pomysł wybić z głowy.
Jak połączyć iPoda Touch lub iPhona w O2
Zwiń
X
-
Jak połączyć iPoda Touch lub iPhona w O2
Jak połaczyc iPoda Touch lub iPhona w Octavi żeby muc nim sterować poprzez radio a zarazem żeby iPod Touch lub iPhon sie ładował. Mam standardowe radio STREAM i wejście AUX. Już podłączałem i nawet to chulało tylko sterowanie muzą było przez iPoda Touch no i się nieładował. Radiem mogłem tylko ustawiać głośnoś. Może należy użyć innego kabla jeżeli tak to proszę o podpowiedź gdzie taki mogę kupić lub ewentualnie jak to zrobić.
Pozdro FRANCO
SKODA OCTAVIA RED LINE jedyny taki w POLSCE www.ellart.pl
-
-
Podejrzewam że niema takiej możliwości moge się mylić ale z mojej wiedzi AUX to wejście IN przez które leci sygnał dźwiękowy i nic więcej ale tak jak powiedziałem moge się mylić i być może istnieje możliwość sterowanie poprze AUX ale w to wątpie
Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
Podobno w Roomsterze można było sterować przez radio iPodem. Chyba że to nie jest możliwe w O2 szkoda mam iPhona naładowanego olbrzmią ilościa muzy i chciałem sobie wygodnie podczas traski słuchać. A tak to beka, sterować iPhonem podczas jazdy i szukać jakieś sobie płyty to troche niewygodne.
Komentarz
-
-
Dzieki za uwagi ale O2 mam świerzutką i narazie nie zamierzam zmieniać radyjka a iPhon podłacze tak jak do tej pory przez AUX i do zapalniczki i bede sobie cos tam słuchał. Jeszcze raz Dzięki
Komentarz
-
-
sebasuperb, Moim zdaniem nie. Te kable służą tylko i wyłącznie do tego, żeby można było sobie zrobić AUX-IN jak jest wejście na zmieniarkę, a nie ma wyprowadzonego na zewnątrz gniazda AUX-IN. W przypadku starych radyjek Skody wystarczy zewrzeć 2 piny (żeby radio myślało, że jest podpięta zmieniarka), a inne 3 wyprowadzić sobie do gniazda miniJacka i już ma się AUX-IN w miejsce zmieniarki. W nowych radiach potrzebny jest scalak symulujący zmieniarkę.
Komentarz
-
-
Mysle że to jest to rozwiązanie z góry dzieki tylko musze sprawdzić czy do STREAMA bedzie ta przelotka pasować no i ingerencja w radio które nalezy zdemontować i wpiąć. Ale i tak jeszcze raz dziekiZamieszczone przez onyx73widzialem przelotke na ebay czy allegro, zlacze do ipoda ktore gadalo po zlaczu zmieniarki plyt i dalo sie ipodem sterowac z poziomu radia, co prawda to bylo do jakiegoos vw odpowiednika strema, ale to moze byc pomysl....
http://cgi.ebay.pl/Volkswagen-IPOD-A...QQcmdZViewItem
Pozdro FRANCO
[ Dodano: Sro 14 Lis, 07 09:10 ]
A co do magików z MKT to mi nie pomogli ponieważ w Roomsterze był iPod classic a nie Touch czy iPhon. I ipod dawał jakies kable ale sie nie dowiedziałem jakie a oni nie zamawiają tego i tam bleble i dałem sobie spokuj, dlatego szukam rozwiazania na forum.Zamieszczone przez sebasuperbfranco, a magicy w MKT nie wiedzą nic na ten temat? Skoro mają styczności z instalką Rooomstera.... może na jego podstawie dałoby się wymodzić... ?
pozdro FRANCO
[ Dodano: Sro 14 Lis, 07 09:12 ]
Mimo wszysko dzieki wszytkim co starali mi HELPSKODA OCTAVIA RED LINE jedyny taki w POLSCE www.ellart.pl
Komentarz
-
-
Witam Kolegów,
shado ma rację (szkoda, że brak mu wiary we własną wiedzę), te Wasze wynalazki "porozumiewają się" po USB. Aby móc słuchać wszekich Pod`ów niezbędna jest w radiu odsługa plików mp3 i wejście USB. Z powodzeniem używam JVC KD-G722, czyta nawet zwykłe "stick memory", niestety nie mam wiedzy na temat radosnej twórczości montowanej przez koncern SKODA. Stanowczo odradzam wszelkie pytania w ASO lub (co znacznie gorzej) speców ze stron internetowych Skoda Auto Poland.
PozdrawiamPS
Komentarz
-
-
[quote="PS"]Witam Kolegów,
[shadow=red]te Wasze wynalazki "porozumiewają się" po USB. Aby móc słuchać wszekich Pod`ów niezbędna jest w radiu odsługa plików mp3 i wejście USB.[/shadow]
Tu kolega ma wzupełności racje żeby móc iPodem sterować przez radyjko a zarazem żeby iPod się ładował musi być wejście USB. STREAM obsługuje pliki mp3 ale USB nie posiada i sprawa jest jasna, jedynie mogę słuchać go przez AUX ale jest to słuchanie bierne bez ingerencji. Wniosek - musze zmienić radyjko ale czy warto ? Musze się zastanowić ? Chyba że jakaś podpowiedż z waszej strony.
Komentarz
-
-
franco, moim zdaniem nie warto. Musiałbyś radio podmienić na jakieś aftermarketowe. Jeśli chodzi o jakość wykonania i trwałość to zwykłe radia po prostu nie umywają się do ori. CO innego jakość dźwięku- tu już może być rożnie
IMHO lepiej poczekać aż Skoda wypuści "swoje" radia z obsługą iPoda i USB dla OII.
Komentarz
-
-
też mam to radio, ale PenDrive czy czytnik kart SD, który podpinam na USB działa. W przypadku podłączenia CreativeZEN V z tego co pamiętam wyskakuje błąd, ale jeszcze w najbliższym czasie to sprawdzę. Nawet w instrukcji do playera pisało, że podłączyć go do kompa można dopiero po uprzednim zainstalowaniu softu dołączonego do sprzętu. Na radiu przecież nie zainstalujeZamieszczone przez PSWitam Kolegów,
shado ma rację (szkoda, że brak mu wiary we własną wiedzę), te Wasze wynalazki "porozumiewają się" po USB. Aby móc słuchać wszekich Pod`ów niezbędna jest w radiu odsługa plików mp3 i wejście USB. Z powodzeniem używam JVC KD-G722, czyta nawet zwykłe "stick memory", niestety nie mam wiedzy na temat radosnej twórczości montowanej przez koncern SKODA. Stanowczo odradzam wszelkie pytania w ASO lub (co znacznie gorzej) speców ze stron internetowych Skoda Auto Poland.
Pozdrawiam
Wydaje mi się, że cały problem pojawia się przez zasianie. W urządzeniach typu PenDrive czy czytnik kart nie występuje i wszystko ładnie hula. W przypadku playera - pojawia się problem
Sprawdzę jeszcze na drugim prostszym playerku z wejściem na karty SD. Może to wina softu w ZEN'ie... Wydaje mi się, że sprawa podobnie wygląda w iPod'ach.
Komentarz
-

Komentarz